Flere ting skal spille sammen for at kunne drive butik i Bønnerup i konstant fremgang

Det er lige fra begyndelsen kun gået én vej med konstant stigende omsætning/overskud og flere udvidelser i NY FORM i Bønnerup.
16 ansatte i butikken står for salget af sports- og fritidstøj til herrer og damer samt dametøj.
”Det er ikke mindst personalets fortjeneste, at det går så godt,” siger butiksbestyrer Pia Christensen.
”Ejeren af kæden er også rigtig god til både at se muligheder og samarbejde med om det hele.”

Det hele spiller sammen i Bønnerup
NY FORM kæden har cirka 35 butikker rundt om i landet og spottede mulighederne i Bønnerup, da Fiskernes Indkøbscentral lukkede sin butik.
”Jeg har været ansat som butiksbestyrer siden åbningen i april 2005, hvor vi havde 140 m2 butik.”
Hen ad vejen er der udvidet flere gange, senest i 2018 med 190 m2, så der nu er 640 m2 plus mange m2 i det overdækkede parti foran butikken.
Åbningstiden er min. kl. 10-18, og der er åbent alle dage året rundt.
”Fra påske hedder det kl. 10-20, mens vi i sommerperioden har åbent kl. 10-22. Når der er mange kunder, fortsætter vi nogle gange til kl. 24.”
Sammen med ægtefællen Henrik ejer Pia Havnegrillen lige ved siden af.
”Både den, restauranterne og fiskemanden er godt for mig i NY FORM. Det hele spiller bare sammen her i Bønnerup. Det autentiske miljø med fiskerne og fiskekutterne gør stedet unikt og giver lyst til at køre efter det.”

Lagerstyret butik
Ejere af sommerhuse og lejligheder er også gode kunder.
”Jeg tror, at de i stadig stigende grad selv bruger huse og lejligheder og derfor også kommer oftere her i butikken.”
På lageret står 40 kasser á 36 stk. dametøj og venter på at blive gjort klar til påsken, og der er ankommet 1.600 nye enheder til sport og fritid.
”Alt har en beregnet liggetid på op til tre måneder. Butikken er lagerstyret, og vi har 1 stk. af hver størrelse. Når vi sælger et produkt, kommer der automatisk et nyt.”
NY FORM har også en webshop.
”Vi har ikke noget at gøre med salget i webshoppen. Men priserne er ens, og alle varer kan inden for et år byttes i både webshop og i butik. Skulle der være enkelte ting i webshoppen, som vi ikke har her i butikken, kan vi hurtigt få det hjem.”

Egne mærker giver fleksibilitet
Foruden en række mærkevarer som Adidas, Helly Hansen og Kari Traa har NY FORM sine egne mærker, Nanok, Nico og Just, og flere er på vej.
”Da jeg startede, var det med størrelserne 36-44. I dag hedder det 36-54. Generelt gør vores egne mærker det muligt hurtigt at tilpasse os. Derfor havde vi heller ikke nedgang under finanskrisen.”
Egne mærker designes i Kolding og produceres i udlandet.
”Det foregår under ordentlige vilkår med fokus på både medarbejdere og miljø. I det hele taget har vi taget miljøtanken til os. Vi sælger eksempelvis en plastpose til ti kroner. Når den er slidt op, bytter vi enten til en ny eller betaler de ti kroner tilbage.”
På initiativ af de ansatte piger begyndte man for år tilbage at affaldssortere i Bønnerup frem for at smide alt i én container.
”Det har bredt sig, så der i dag sorteres affald i alle kædens butikker.”