Du kan ikke sige sommer og Bønnerup Havn uden også at sige stor is i Havnegrillen

Siden Henrik og Pia Christensen for 18 år siden overtog Havnegrillen i Bønnerup, er omsætningen 7-doblet, og der er ingen tegn på opbremsning – tværtimod.
Pia blev nogle år senere ansat som butiksbestyrer ved naboen, NY FORM, så det er nu Henrik, der styrer is, pølser, pommes frites og personale m.m.
Der er løbende sket ændringer – der er bygget til, kummefryserne er byttet ud med kølerum, og udenfor kan der i dag spilles minigolf.
”Butikken er blevet større og lagerkapaciteten mindre,” fortæller Henrik.

Børnene hjælper til
Sæsonen starter i midten af marts med weekend åbent, og fra påske og frem til uge 42 er der åbent hver dag.
Blandt de 35 medarbejderes smilende ansigter, er det også jævnligt Henriks, der dukker frem, når han rækker din store isvaffel over disken.
”I sommerperioden hedder mange af mine arbejdsdage kl. 8-24.”
Henrik og Pia har tre børn, Katrine, Julie og Emil på 21, 17 og 10 år.
”Katrine og Julie hjælper til i grillen og har sammen med det øvrige personale så godt styr på det, at jeg godt kan holde lidt fri en gang i mellem.”
En stor del af den tid bruges sammen med Emil, mens Emil samtidig går og glæder sig til at blive gammel nok til også at kunne arbejde i grillen.
”Han kører gokart og træner i Tirstrup og kører i sommerperioden desuden løb rundt om i landet hver 14. dag. Vi er sammen om det, og jeg har været nødt til at lære lidt om at skrue i karten.”
Fars stille ambition er, at sidste års 4. plads ved DM i år byttes ud med en podieplads.

Hvis Brugen flytter på havnen
Pia er født og opvokset i Bønnerup, hvor hendes far kom til som fisker.
”Dengang gik man ikke rundt på havnen som i dag,” fortæller hun.
”Det hed hen til butikken og ikke længere for ikke at gå i vejen for fiskerne.”
Oprindeligt var Havnegrillen en gul og brun fiskebutik, hvor der på et tidspunkt også kom ispinde i sortimentet.
Det havde udviklede sig til en lille grillbar og turistbutik med åbent ti uger om året, da Henrik og Pia overtog stedet.
Kunder med en smøg i munden stak hovedet ind gennem lugen til dem og bestilte pølser.
”Der stod flere askebægre på disken, og når der var gennemtræk blev asken ikke altid liggende. Der er heldigvis sket meget siden, og det er godt for os alle, at området har forstået at følge med tiden,” siger Henrik.
Og han har bestemt tænkt sig at fortsætte i Havnegrillen.
”Så længe de ristede løg ikke ryster af hotdoggen, bliver jeg ved med at putte dem på.”
Med tanke på havnens ledige arealer har han også en lille drøm om endnu mere.
”Hvis Brugsen flytter på havnen, er jeg sikker på, at både den og jeg kan få noget godt ud af en havnegrill med åbent hele året.”