Café Frost har lige så stille åbnet døre og køkken for både lokalbefolkning og turister

Et spil af tilfældigheder gjorde, at Conny Frost 17. maj kunne åbne Café Frost i Bønnerup.
Hvorfor det lige netop blev 17. maj?
”Fordi jeg var klar den dag,” siger Conny.
”Jeg har det godt med at åbne uden de store armbevægelser og bare stikke fingeren i jorden og komme lige så stille i gang.”

Bor i Grenaa – indtil videre

Indtil videre er der lukket på mandage, og hen mod sommeren udvises åbningstiden de øvrige dage.
Dagens ret efter ”mormor-konceptet”, vegatar burger og glutenfri brød er noget af det, Conny byder på.
”Jeg køber udelukkende gode råvarer – og kun kød fra dyr, der har haft et godt liv.”
Conny bor i Grenaa sammen med manden Klaus.
Han er smed og arbejder i Norge – cirka ti dages arbejde og derefter 5-6 dage hjemme.
”Vi har snakket om, at han måske tager et par måneders orlov i sommer for kunne være med her i caféen.”
De har to døtre, 28-årige Camille bor i Aahus og 21-årige Pernille i Bønnerup.
”Der er lidt tomt i vores store hus i Grenaa, så det kan godt være, at vi lige pludselig også bor her i Bønnerup.”

Lidt om Connys baggrund

Conny har ansat Kristian i køkkenet.
”Han er uddannet træskærer i Norge men er også rigtig god til at lave mad.”
Kristian bor i Gl. Bønnerup sammen med Silje Sverkholt, der har eget sadelmagerfirma i Bønnerup.
”Hun er sensor på sadelmageruddannelsen i Norge og er lige nu deroppe for at undervise.”
En uddannelse som teknisk assistent og efterfølgende arbejde på kontor, førte senere til et job i receptionen på en højskole for psykisk udviklingshæmmede.
”Det var indgangsvinklen til job på Trekanten og Nærheden i Grenaa, inden jeg tog en uddannelse som SOSU-hjælper.”
Efter ti år med ældrepleje, skulle der luftforandring til.
”Jeg havde hver dag ondt i mave og hjerte over forholdene for både de ældre og for personalet.”
Senest har Conny arbejdet som bartender i sin søsters pub i Aarhus.
”Det stoppede jeg med ved udgangen af april for at gøre caféen ren og klar til genåbningen.”

Vejen til caféen

Vejen til Café Frost gik via to islænderheste – og kokken Kristian.
”Gennem Kristian og Silje hørte jeg om muligheden for opstaldning af heste, og min datter Pernille og jeg har nu hver vores islænder opstaldet i Bønnerup.”
”En dag faldt snakken på den tomme café.
”Og nu sidder jeg så her og har lejet den.”
På den måde er Conny lidt af et ubeskrevet blad i Bønnerup – og bare SÅ klar til at falde ind i det lokale og lære både stedet og beboerne bedre at kende.
”Har du idéer til workshops, foredrag eller andet, hører jeg rigtig gerne om det.”
Kristian og Silje har et godt håndelag med henholdsvis træfigurer og lædervarer.
”Jeg kender flere kreative mennesker, så en dag er er måske også en lille ”kreativ” udstilling i caféen.”