For mor og far og tre børn er Bønnerup havn omdrejningspunkt for en stor del af familiens dagligdag

Mor er butiksbestyrer i NY FORM i Bønnerup, og sammen ejer mor og far Havnegrillen, som far tager sig af.
Mens Pia Christensen er født og opvokset i Bønnerup, kommer Henrik Christensen fra Glesborg.
Men de har boet i Bønnerup i 30 år og har i dag tre børn, Katrine, Julie og Emil på 21, 17 og 10 år.
”Vi har altid arbejdet meget – også inden vi for 18 år siden overtog Havnegrillen,” fortæller Pia, der siden åbningen af NY FORM i 2005 har været ansat som butiksbestyrer.
”Uanset vores lange åbningstider en stor del af året tror jeg faktisk, at vi som familie er mere sammen end mange andre.”

Børnene skal ikke passes af andre
Pia og Henriks holdning har været, at børnene ikke skal passes.
”Vi har altid sørget for, at en af os er hjemme, når børnene kommer fra skole.”
At de begge arbejder i hjembyen ser de som et stort privilegium.
”Børnene har altid vidst, at de nemt kunne finde os. Men det har også været godt at komme lidt væk, og vi har i tidens løb blandt andet slidt ret meget på sæsonkortene til Djurs Sommerland.”
Katrine er som den første og hidtil eneste flyttet hjemmefra og bor i Bønnerup med kæresten.
”Hun arbejder på fuld tid i Havnegrillen og læser samtidig lidt ved siden af. Julie går på gymnasiet og arbejder her i fritiden, mens Emil glæder sig til at blive gammel nok til også at må hjælpe til.”
Ved siden af sit studie arbejder Katrine i vinterperioden i Brugsen i Fjellerup.
”Vi har hverken forventninger eller krav i forhold til børnenes arbejde i Havnegrillen eller til engang at tage over efter os. Men har de lyst, må de meget gerne begge dele.”

Også tid til gokart
Emil har kørt gokart i halvandet år, og han og Henrik er sammen om det både ved de ugentlige træninger i Tirstrup og ved årets ni løbsdage rundt om i landet.
”Henrik bruger en stor del af sin fritid sammen med Emil. Jeg var dog også med til årets første løb, hvor vi kørte hjemmefra kl. 5 om morgenen og først vendte hjemad igen efter præmieoverrækkelsen kl. 18.”
Henrik fortæller med faderlig stolthed i stemmen, at det sidste år blev til en 4. plads i DM-kampen – og at ambitionen for i år er højere.
Børnene har været vant til fra helt små at blive proppet i en flyver sammen med mor om sommeren for at tage på en uges ferie, mens far passede Havnegrillen.
”Sådan bliver det også i år. Dem der vil med, kommer det.”
Men Emil og Henrik skal i år også på deres helt egen tur.
”Vi tager en uge sammen på gokartlejr,” fortæller Henrik.

Familieture og bestyrelsesarbejde
Traditionen tro er der i oktober ferietur for hele den lille familie, mens onkler og tanter og bedsteforældre m.m. støder til og er med på den store familieskitur i februar.
”Om sommeren deltager vi ikke i familiefesterne, men til gengæld ved familien, at de altid kan finde os på havnen i Bønnerup – og at der altid er kaffe på kanden.”
Ved siden af familie og arbejde sidder Pia med i bestyrelsen i Fonden Bønnerup Fiskeri- og Lystbådehavn, som står for driften af havnen og udlejer bygninger og arealer.
Det er vigtigt for hende at kunne holde arbejde og bestyrelsespost adskilt.
”Da bestyrelsen skulle behandle NY FORM’s tilbygningssag, tilbragte jeg som inhabil en del tid udenfor døren. Jeg får også meget at vide i bestyrelsen, som jeg ikke kan snakke med andre om – heller ikke med Henrik.”