Bønnerup Lystbådehavn

Den nuværende Bønnerup Lystbådehavn er bygget i 1998-1999.

I forbindelse med molebyggeriet i de forgående år blev vestmolen ført helt ind til land, hvorved der opstod et område mellem vejen ud til fiskerihavnen og den nye vestmole, som delvis bestod af sand og delvis af lavt vand uden afløbsmulighed. På det tidspunkt lejede Bønnerup Strand Bådelaug sig ind i østhavnen, hvor klubben havde sine flydebroer.
Fiskerihavnen havde behov for en reparationskai til sine store kuttere, og ville gerne bygge denne i det store østbassin.
Herved opstod ideen om at bygge en lystbådehavn på det inddæmmede areal.

Der blev dannet en Erhvervsdrivende Fond, som skulle bygge og drive lystbådehavn i Bønnerup Strand.
Indskydere af fondskapital var Bønnerup Strand Bådelaug, Bønnerup Strand Sejlklub, Bønnerup Fiskeriforening og den daværende Nørre Djurs Kommune (nu Norddjurs Kommune)

Lystbådehavnen blev indviet i august 1999 og havde da plads til 225 både.
Lystbådehavnens arealer er løbende udbygget med feriehuse, fælleshus med havnekontor, klubhus til ungdomssejlere, redskabsskure, toiletbygninger, fiskerenseplads m.m., og der er løbende udvidet med flere broer, så man i dag har broer til ca. 275 fastliggere og broer udelukkende til gæstesejlere.

I 2011 anløb ca. 4.000 gæstebåde fra ind og udland lystbådehavnen, og der forventes min. samme antal i 2012.

Lystbådehavnen er hvert år af friluftsrådet tildelt Blå Flag, og Lystbådehavnen vil også fremover arbejde for at opfylde kriterierne for at modtage denne hædersbevisning.

 

Top

Nyheder

Side 1 af 8  > >>

jun 5, 2018

Syng solen ned aftener, se her: